מאפינס בננה ואגוזי לוז
מצרכים:
2 בננות רכות קלופות וחצויות
2/3 כוס קמח
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
2 ביצים
20 גרם חמאה
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס כפות אגוזי לוז קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך, כ-165 מעלות ומשמנים את תבנית המאפינס.
2. שמים בקערת המערבל בעל וו גיטרה את כל החומרים חוץ מאגוזי הלוז ומעבדים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה (עיבוד יתר פוגם במרקם)
3. מוסיפי לעיסה חצי כוס מאגוזי הלוז ומערבבים ידנית רק עד שהם נטמעים בעיסה.
4. יוצקים את העיסה לשקעי התבנית עד לגובה של סנטימטר אחד מתחת לשפת השקעים.
5. זורים מעט אגוזים לקישוט מעל כל מאפין ואופים כ-30 דקות עד הזהבה ומגישים.
בתיאבון!