עוגת גבינה מוצלחת במיוחד לכבוד שבועות
המצרכים
250 גר ביסקויטים פתי בר
80 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר רצוי דק
200 גרם שמנת חמוצה
30 גרם קורנפלור
500 גרם גבינה
רבע כפית תמצית וניל אמיתי
כפית לימון מגורד + כפית מיץ לימון טרי
אופן ההכנה
במעבד מזון מפוררים את הביסקוויטים . ממיסים את החמאה, ומוסיפים יחד.
מניחים כבסיס על תבנית אפיה פיירקס רצוי לשמן
בקערה נפרדת מקציפים במקצף ידני 5 חלמונים עם 100 גרם סוכר עד לקבלת תערובת צהובה בהירה ותפוחה
להוסיף 500 גרם גבינה לבנה תנובה אפשר 3% או 5% וגם שמנה חמוצה 200 גרם
לערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה
להוסיף כף מיץ לימון וגרידת לימון ותמצית וניל
להמשיך לערבב ולהוסיף 2-3 כפות קרונפלור ולערבב
להקציף 5 חלבונים עם שארית הסוכר 100 גרם עד לקבלת קצף מבריך ועמיד, אך לא נוקשה
יש לקפל בעדינות את המסה של הגבינות עם החלבונים
להכניס קצת קצף לתוך קערת הגבינות ולקפל בעדינות את החלבונים.
לצקת לתבנית מעל הביסקוויטים.
להכניס לתנור 150 מעלות רצוי בתוך קערה עם מים חמים
למשך 40 עד 45 דקות. ניתן לצפות בשמנת חמוצה לאחר האפיה
שרואים שהעוגה זהובה סימן שהיא נאפתה יש לסגור את התנור ולא לפתוח עד שהיא תתקרר
בתאבון!