אם יש משהו שאני אוהבת זה קינמון, במיוחד במאפים.
רק תכניסו לתנור סוכר וקינמון על גבי נייר אפיה, הריח שיהיה לכם בבית, משגע.
המתכון הבא אינו פשוט, אך יוצא נפלא, ושאני לא אתחיל לדבר על הריחות….
העוגה הזו במקורה נקראת עוגת דפי קינמון, כי בעקרון מה שמכינים זה דפי בצק עם סוכר וקינמון.
תהנו…
המרכיבים (2 תבניות אינגליש קייק):
3/4 5 כוסות קמח
חצי כוס סוכר
4.5 כפיות שמרים טריים או 2.5 כפיות שמרים יבשים
כפית מלח
100 גרם חמאה
2/3 כוס חלב
1/2 כוס מים
שקית אחת של תמצית וניל
4 ביצים גדולות בטמפ' החדר
למילוי:
1 כוס סוכר חום (בהיר או כהה)
2 כפיות קינמון טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
50 גרם חמאה מומסת
ההכנה:
מערבבים במכשיר המיקסר באופן ידני 4 כוסות קמח, סוכר, שמרים ומלח.
מחממים סיר קטן על להבה נמוכה, מוסיפים חמאה וחלב עד שהחמאה נמסה. מוסיפים מים, תמצית וניל ומניחים בצד.
לאחר שהסיר התקרר שופכים את תוכנו לתערובת הראשונה שהכנו (קמח, שמרים סוכר וכו'), מוסיפים את הביצים (אחת אחרי השניה).
מוסיפים לתערובת את הקמח שנשאר ומערבבים בעזרת וו לישה למספר דקות. את הקערה עם הבצק מכסים ומניחים בצד לתפיחה למשך שעה או יותר עד שנפח הבצק מוכפל.
לאחר התפיחה לשים את הבצק ידנית למשך מספר דקות ונותנים לו לנוח.
בקערה בינונית מערבבים את החומרים למילוי פרט לחמאה.
את הבצק בוצעים לשני חלקים שווים, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30*50 ס"מ.
מברישים את הבצק במחצית החמאה המומסת (25 גרם) וזורים חצי מכמות הסוכר וקינמון. חותכים את הבצק לאורכו 6 רצועות שוות. עורמים את הרצועות אחת על גבי השניה וחותכים אותן ל-6 חלקים, מה שאמור להתקבל זה 6 ערמות של ריבועי בצק עם שכבות של סוכר וקינמון. מניחים את 6 הערמות של הקוביות בתבנית האפייה.
חוזרים על התהליך עם הבצק השני.
מכסים את התבניות במגבת מטבח ומתפיחים למשך 30 דקות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.
בתאבון!