מחפשת קרם פנים טוב?
לא יודעת מה אומרים כל המרכיבים באריזה?
קונה את המוצר על בסיס המותג שלו?
הנה כמה טיפים מועילים לבחירת קרם פנים, שתוכלי לדעת בדיוק מה מכיל הקרם והאם זה טוב בשבילך.
המטרה של קרם לחות היא למנוע איבוד נוזלים ובצורה זו לשמור על הלחות שלו. המרכיבים בקרם הסופחים מים ומונעים איבוד נוזלים הם: סיליקונים, פטרולטום, לנוליניםושמנים, דונגדבורי; סופחים – חומצותאמינו, לקטיות, אלפאהידרוקסיות, פרופילןגליקול, גליצרין, גליצריד, אוריאה.
מינון החומרים המרכיבים את הקרם יש חשיבות רבה. למשל מינון גבוה של חומר הסופח מים כגון "גליצריד" יגרום לעור להיות יבש ומחוספס במקום לספק לו לחות.
לכן חשוב מאוד לפני שקונים מוצר לבדוק אותו תחילה על העור באמצעות דוגמית.
חומר נוסף בעל חשיבות בקרם הוא רכיב שמטרתו להאיץ את התחדשות התאים. קיימות 3 קבוצות המבצעות את פעולה זו: חומצה רטינואית,חומצה אלפא הידרוקסית (AHA) וחומצה בטא־הידרוקסית (BHA).
חומצה רטינואית גורמת להאצת התחדשות התאים. חומצה אלפא הידרוקסית ממיסה את הדבק הבין תאי ומאפשרת לתאים מתים לנשור. חומצה בטא־הידרוקסית מתחברת למרכיבים השומניים בעור וממיסה תאים הלכודים בנקבוביות ומסירה בצורה זו פצעונים ושחורים.
כאשר מסתכלים על המרכיבים של קרם הלחות יש לחפש בקבוצת הרטינואידים את השמות הבאים: רטינול, רטינילפלמיטט, רטינילאצטט. בקבוצת האלפא הידרוקסיות: פריהדר, תפוחים, ענבים, חומצה גליקולית, חומצה לקטית, חומצה מלית, חומצה הידרוסיאוקטנואית, חומצה הידרו סטקסיקפרילית, חומצת פירות משולשת או תמצית קני סוכר ובקבוצת הבטא הידרוקסיות: חומצה סליצילית.
חשוב לדעת כי המרכיבים הללו מצויים במינונים נמוכים מאוד בקרם, ריכוז של 8% יגרום לפעולה קיצונית של קילוף העור וגירוי מעבר לרמה הרצויה.במקרה של עור שמן יש צורך שהחומר הזה יהיה כ-1%-2% (הרמה המקסימלית המותרת על פי משרד הבריאות). יש הטוענים כי אין צורך בכלל במרכיבים אלו בקרם כי קילוף חוזר של העור גורם לבלאי מואץ של העור ומונעים ממנו לעבור תהליך מטבולי טבעי וסדיר.
בנוגע לקרם הגנה וחשיפה לשמש, תאי העור בגופנו מסוגלים לייצר ויטמין D עם חשיפה לאור השמש. יש צורך בחשיפה קצרה של מספר דקות בשבוע המביאה להפקת ויטמין D הדרוש לנו ואין צורך בצריכת תוספי מזון.
מכאן שמרכיב חשוב נוסף בקרם לחות הוא מקדם הגנה. ההגנה היא מפני קרני UVA וקרני UVB.
קרני UVA הם קרניים ארוכות הגורמות להזדקנות העור וקרני UVB הם קרניים קצרות הגורמות לכוויות.
יש שני סוגי מקדמי הגנה פיזיקאלי וכימי. ההבדל בין שניהם הוא במנגנון הפעולה שהם עובדים. הפיזיקאלי מפזר את קרני השמש או מחזיר אותם חזרה כמו מראה. מקדם הגנה כימי בולע את הקרן ואחר כך משחרר את האנרגיה בצורה פחות מזיקה