מה אפשר לעשות עם עודף שזיפים במקרר?
במקום לזרוק אותם לפח ניתן להכין מהם עוגה שזיפים עשירה במתכון פשוט וקל.
הוספת השזיפים לעוגה מוסיפה נימוחות מעולה. ללקק את האצבעות!
המצרכים לעוגת אינגלייש קייק:
3/4 כוס סוכר
2 ביצים טרופות
שקית של סוכר וניל
קורט מלח
1 כוס קמח
כפית אבקת אפיה
6 שזיפים חצויים
לזרייה מעל:
כפית סוכר
3 כפיות לימון סחוט
מעט קינמון
אופן ההכנה:
לערבב את הסוכר עם הביצים בקערה ליצירת בלילה
להוסיף את שאר החומרים פרט לשזיפים לפי סדר המצרכים המופיעים לעיל.
להעביר את הבלילה לתבנית אינגלייש קייק, לסדר מעל את השזיפים כאשר הקליפה היא כלפי מעלה.
לזרות מעל השזיפים את הסוכר, לימון וקינמון ולהכניס לתנור בחום גבוה/בינוני למשך 40 דקות, לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה.
בתאבון!