מתכון קל ופשוט להכנת פנקייק או בעברית צחה חביתיות.
אם בא לכם להתפנק במשהו טעים ומתוק, פנקייק זה המתכון בשבילכם.
ניתן להגיש את הפנקייק עם כל מיני תוספות, פירות יער, גלידת וניל, שוקולד, דבש או סילאן.
המצרכים הנדרשים:
כוס וחצי קמח (אפשר להשתמש בקמח תופח
2 כפיות אבקת אפייה (אם משתמשים בקמח תופח אין צורך)
רבע כוס סוכר
שקית אחת של תמצית וניל
קורט מלח
כוס חלב
שתי ביצים גדולות
70 גרם חמאה/ מרגרינה בטעם חמאה (לא חייבים אם רוצים לשמור על ערך קלורי סביר)
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סוכר וקורט מלח)
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים יחד עם החמאה (החמאה צריכה להיות רכה אך לא חמה) והחלב.
מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת הומוגנית ללא גושים (התערובת צריכה להיות נוזלית ומעט סמיכה).
משמנים את המחבת, כאשר המחבת חם מוסיפים כמות קטנה מהתערובת לשכבה אחידה.
ממתינים עד שצצות בועות והופכים את החביתה, ולאחר חצי דקה הפנקייק מוכן.
בתיאבון!